0 0 votes
Article Rating

Candát s beluga čočkou

Beluga čočku seženeš v prodejnách se zdravou výživou, DM nebo třeba v Tescu, kde je o dost levnější. Je hezky pevná a má lahodnou oříškovou chuť. Hodí se do salátů nebo jako příloha. Pokud chceš do pokrmu doplnit sacharidy, můžeš přidat na kostičky nakrájené batáty.

 

Co na to budeš potřebovat:

  • filety z candáta
  • hladká mouka
  • 300g čočky beluga
  • 1 bílá cibule
  • 3 sroužky česneku
  • vývar
  • bobkový list
  • 300g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
  • husté tmavé balsamiko
  • citrónová šťáva
  • máslo

Postup:

  1. čočku jsem si uvařila ve vývaru spolu s bobkovým listem
  2. na pánvičce jsem si orestovala najemno nakrájenou cibulku a česnek. K základu jsem také přihodila na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a také lehce orestovala.
  3. uvařenou čočku jsem promíchala s orestovanou zeleninou a zakápla balsamikem a citrónovou šťávou
  4. rybku jsem pouze osolila, opepřila a lehce obalila v hladké mouce. Hned jsem ji smažila naprudko na másle z obou stran dozlatova.

Doba vaření: 35 minut               Porcí: 2

Candát s beluga čočkou
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x